Goede doel

Indien je dit wenst kun je na afloop van de beurzen overgebleven artikelen bij ons achterlaten voor het goede doel:  “Zending over grenzen”.

Nog steeds leven vele duizenden gezinnen in Oost-Europa in armoede. Ze kunnen vaak geen kleding kopen. Daarom zamelt Zending over Grenzen kleding en andere goederen in, zoals schoenen, hygiëneartikelen en schoolmateriaal.

Deze praktische hulp is voor veel gezinnen onmisbaar, zo ook voor het gezin Juric uit Moldavië.
“Vorige week kon ik niet slapen omdat het steeds kouder werd”, vertelt moeder Aliona met tranen in haar ogen. “Ik wist niet waarmee ik het huis kon verwarmen en hoe ik de kinderen warm kon kleden.” De gezinscoach van Zending over Grenzen, die het gezin regelmatig bezoekt, bracht de laatste keer kleding en stookhout mee. Aliona Juric: “Het is net een feestdag! Ik ben heel blij met de jassen en vind de gebreide sokken, sjaals en handschoenen geweldig. Wat zou ik toch doen zonder jullie hulp?”

Zending over Grenzen is werkzaam in een zestal landen in Oost-Europa: Albanië, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Moldavië, Oekraïne en Roemenië. Samen met sponsors, donateurs en vrijwilligers wil zij kansarme gezinnen, kinderen en ouderen laten merken dat zij er niet alleen voor staan in hun armoede en eenzaamheid. Lokale medewerkers en kerken zoeken samen met de mensen in nood naar een bestaan waarin zij niet langer afhankelijk zijn van hulp van buitenaf.

Je kunt bij ons kleding en speelgoed achter laten. Nederlandstalige boeken, cd’s en spelletjes kunnen niet achter gelaten worden. Wij zijn nog op zoek naar een goed doel wat deze artikelen mee kan nemen. Het kan zijn dat je deze op de eerstvolgende beurs nog niet kunt achterlaten.

Voor meer informatie over dit goede doel: http://www.zendingovergrenzen.nl.